Wysłany: Pią 05 Wrz, 2003 20:04 Jakie FILMY polecacie? Które najbardziej lubicie?
Był tu już ostatnio poruszany temat ciekawych książek.
Teraz przyszedł czas na rozrywkę, w czasie której nasz mózg zdaniem
("wybitnych") specjalistów wyłącza się...(tiaaa), tak chodzi o oglądnie filmów...
Mam do was pytanie, które filmy zrobiły na was wrażenie, zadziwiły albo są waszym zdaniem godne polecenia?
Piszę to ponieważ, kilka dni temu miałem przyjemność obejrzeć film "Vanilla
Sky" (2001)...i jestem pod wrażeniem, jest to prawdziwe dzieło! I ten film po prostu
trzeba zobaczyć! Rzadko mi się zdarza, bym zastanawiał się nad filmem, na
kilka dni po jego obejrzeniu, a tym razem właśnie tak było...
Dlatego właśnie, wkurzyłem się gdy zdałem sobie sprawę z tego, że mógłbym nigdy go nie
obejrzeć. W związku z tym chciałbym byście wypowiedzieli się, które filmy są waszym zdaniem godne obejrzenia?
Możecie także pisać po prostu o swoich ulubionych filmach...
(Bo ciężko żeby wielkie wrażenie zrobiła komedia, a chętnie także dowiedziałbym
się, które filmy z tego gatunku szczególnie polecacie).
Czyli reasumując te moje bzdetne wywody piszcie o wszystkich DOBRYCH filmach! AKCJA: "wyłącz swój mózg, bo dla tego filmu warto".
Ostatnio z obejżanych filmów spodobał mi sie t3, a dlaczego? Podobają mi sie te [ciach] efekciki niektóre są naprawde świetne. Jakiś czas temu oglądałem niezły film bodajże "eqiulibrum" (nie pamiętam jak sie to pisze ale coś takiego) Bardzo mi się podobał Warty obejrzenia, polecam wszystkim.
Komedia. Z nowszych polecam "Bruce wrzechmogący" świetna komedyjka można sie pośmiać.
W sumie nie przychodzi mi żaden film więcej do głowy.
Hej.
ja jush od dluzshego czasu jestem pod wrazeniem "Gorączki". stary troche ten film, zadnych nadzwyczajnych efektow, fabula- policjant goni bandytow- ale za to jaka gra! jakie udzwiekowienie! montaz! cud, miod i orzeshki! naprawde polecam. shczegolnie ludziom z dobrym zestawem glosnikow na maxa!
Na mnie wrażenie wywarlo wiele filmow, o dziwo Amerykanie czasem umieja zrobic dobry film a nie opere mydlaną lub zabijanke. Szczegolnie dobre sa te z Wietnamem w tle jak np. Czas Apokalipsy, Demony Wojny, Pluton. Są to stare filmy ale bardzo dobre.
Cholercia!Prawie wszystkie wyżej wymienione uwielbiam.Od siebie dorzucę Pulp Fiction, T2, Władca pierścieni 1 i 2, Forest Gump, Dobry brzydki zły, Twórczość braci Kohen(Big Lebowski, Hadsaker Proxy, Bracie gdzie jesteś?, Fargo itp.), Oczy węża....... i wiele wiele innych.
Wiec czubace spodobaly sie nastepujace filmy(niektóre spodobały a niektóre zachwyciły):
*Szereowiec Ryan
*Forrest Gump
*Catch me if you can
*Zielona Mila
*Vanilla sky
*Donnie Darko
*Pianista
*Girl Interupted (przerwana lekcja muzyki)
*Finding Forester
*Dogma
*Chlopaki nie płaczą i Poranek Koyota - za wartość intelektualną
*Joanna D'arc
*Road Trip
*Cube I i II
*Oceans Eleven (Ryzykowna gra)
*Taxi I i II , III jeszcze nie widzialem
*The Mothman Prophecies
*Arlington Road
*Raport Mniejszosci
*Kolekcjoner kosci
*Shrek
*Epoka Lodowcowa
***Wszystkie kreskówki Disneya (NOWE SZATY KRÓLA (Moja naj naj najulubiensza kresówka Disneya!!) , Hercules , Lilo i Stich , Potwory i Spółka Z.o.o.)
A ostatnio widzialem 2 super filmiki (polecam):
->Eksperyment
->Budka Telefoniczne
A najgorszy film jaki w życiu widzialem to Bring It On (dziewczyny z druzyny).
Ostatnio zmieniony przez CzubaxXx Sro 10 Wrz, 2003 16:37, w całości zmieniany 2 razy
Oprócz martwicy muzgu polecam serię EVIL DEAD (3 części). w zasadzie miał to być horror, ale przy wszystkich częściach śmiałem się że hej (zwłaszcza z ostatniej: Bruce Campbell vs. The Army Of Darkness - ach ta animacja poklatkowa, plastikowe szkielety łezka się w oku kręci gdy sie widzi co sie teraz na komputerowe efekciory widzi). Z alternatywnych produkcji widziałem ostatnio BULGARSKI POŚCIKK z.f SKURCZ (bardziej znani z niektórych teledysków Kazika czy El Dupy niż filmów). A co do Hollywood to muszę się wybrać na Piratów z Karaibów (leci na kilometr Monkey Island; - straszny kapitan zombi i bohater w tym przypadku kowal (I want to be a mighty pirate!)).
Filmy , które mi się podobają:
* Gladiator
* Black Hawk Down
* GhostDog - droga samuraja
Hmm jeszcze Cube by jakoś uszedł, bo taki dosyć nietypowy i oryginalny.
I to wszystkie moje ulubione filmy. Mam gdzieś na VCD K-Pax ale nie zdążyłem obejrzeć, jak oblookam to sam znać czy warto
Wczoraj na TVP1 leciało Taxi2, bardzo chciałem obejrzeć i miałem nadzieję, że ten film będzie inny niż pozostałe setki francuskich produkcji. Niestety zawiodłem się ... Jak zwykle to samo: zero akcji, zero fabuły, sama gadanina... w tym filmie nie ma nic tylko GADANIE. Wszyscy gadają i gadają. Jak można takie coś oglądać? Taxi3 to w życiu nie obejrzę ...
Kolejny film na którym się zawiodłem - Pi. Niby miał być taki super wypas... zasnąłem w połowie.
Z komedii: jedyne co mnie do tej pory śmieszy to Dzień Świra. Naprawdę dobra komedia Od samego początku aż do napisów pękam ze śmiechu " Jak tatuś dziubek zrobi to nie ma ch*ja we wsi "
W poszukiwaniu nowych fajnych komedii poszedłem do kina nawet na Burce Almighty i na ten film z Perry'm z 'Przyjaciół' (nigdy nie mogę zapamiętać tytułu). TRAGEDIA. Bruce - wiadomo, śmieszny trochę ze względu na Jima Carrey'a, na którego wystarczy popatrzeć żeby pęknąć ze śmiechu
No, no niezły spis
Domowa kolekcja DEBEŚCIAKÓW.
(w tłumaczeniu: Domasznaia Koliekcija).
Z wieloma z wyżej wymienionych filmów, zgadzam się a te których tu jeszcze nie
widziałem, a stanowczo polecam:
-VANILLA SKY [po prostu rewelacja, "full wypas, mega wyczesany w kosmos", jak
to dresy mówią...tak słyszałem ]
-Tańcząc w ciemnościach -Moulin Rouge (za muzykę i ogólnie...wielki SHOW)
-Siedem
-Bezsenność
-6 zmysł
-RING (USA)
-12 małp
=PI
-Taxi Driver [z Robertem Deniro, nie mylić z filmem TAXI! Jakby ktoś nie
wiedział to właśnie z tego filmu pochodzi tekst: "You talking to me?..."]
-And you know what they call a... a... a Quarter
Pounder with Cheese in Paris?
-They don't call it a Quarter Pounder with
cheese?
-No man, they got the metric system. They
wouldn't know what the fuck a Quarter Pounder
is.
-Then what do they call it?
-They call it a "Royale" with cheese.
-A "Royale" with cheese! What do they call a
Big Mac?
-A Big Mac's a Big Mac, but they call it
"le Big-Mac".
-"Le Big-Mac"!? Ha ha ha ha! What do they call
a Whopper?
-I dunno, I didn't go into Burger King.
[Pulp Fiction] (1994)
No a z tych mniej wyczerpujacych dla ludzkiego mózgu...
lubię czasem "wyłączyć się" przy dobrym filmie akcji
Serie filmów:
-Szklana Pułapka (bardzo lubię}
-Predator
-Obcy
A także:
-Deperados
-Zabójcy
No, muszę przyznać ze
Wysłany: Pią 12 Wrz, 2003 15:49
dlaczego nikt jeszce tu nie wymienił najlepszej komedji wszechczasów (moim zdaniem) Shaolin Socer, matrix relodet to przy nim tandeta, a jakie tam są efekty, naprwde film wymiata polecam, a najgorszy film jaki kiedykolwiek widziałem to nowa Planeta Małp ch**ca jakich mało
-Whose motorcycle is this?
-It's a chopper, baby.
-Whose chopper is this?
-It's Zed's.
-Who's Zed?
-Zed's dead, baby. Zed's dead.
Po prostu DeBeśćiak
Przypomniałem sobie o jeszcze dwóch filmach, które moim zdaniem , godne
są polecenia:
"American Beauty"
"Zdjęcie w godzinę" (z Robinem Williamsem)
Widzieliście je? Co o nich sądzicie?
A tego Soccera nie znam nawet ze słyszenia...
trzeba nadrobić zaległośći.
American Beauty spox film. Ja ogólnie bardzo lubie filmy z Kevinem Spacey'em, np. K-pax, Życie za życie (jutro obejrze ).. jeszcze był z nim taki fajny film o złodziejach, tzn co kradli obrazy. Ale zapomniałem tytułu... ktoś przypomni?
Jacobs' Ladder (1990r.) Lubie tagrze Wszystkie części Naightmare On Elm Street Freddy Kruger to klasyk no i moim ulubionym filmem jest MATRIX ten film to przełom w dziejach kina można to nazwać już niemal religią.
Terminator 3 jest niezły szczeże się zaskoczyłem spodziewałem się czegoś gorszego jakichś odgrzanych klusek a tu prosze prosze fabuła nawet się trzyma kupy z popszednimi częściami. Pozytywne reakcje A jeśli chodzi o komedje to Bruce wszechmogący z tych nowych jest OK
Wogule strasznie lubie Jima (niewiem jak się pisze jego nazwisko)
Eh, padaja tu dziesiątki tytułów, wiec nie bede sie mocno zagłębiał w dodawanie swoich, zreszta ponoc mam wypaczony gust, wiec tylko bym wojne rozpoczął.
wymieniacie tu takie fajne tytuły ale nikt nie wspomniał o filmie "Oszukać przeznaczenie" i "Oszukać przeznaczenie 2". Według mnie to są jedne z najlepszych filmów jakie powstały. Horror dla ludzi o mocnych nerwach i lubiących zajefajne efekty.
wymieniacie tu takie fajne tytuły ale nikt nie wspomniał o filmie "Oszukać przeznaczenie" i "Oszukać przeznaczenie 2". Według mnie to są jedne z najlepszych filmów jakie powstały. Horror dla ludzi o mocnych nerwach i lubiących zajefajne efekty.
Oglądałem 2ke i nie nazwałbym tego filmu horrorem.Średnio mi sie spodobał , miejscami był śmieszny a nie straszny.
Np. jak ten 1szy gosciu ginie.Utkwila mu reka w zlewie , zapaliła patelnia , potem kuchenka mikrofalowa zrobila bum , pozar mieszkania, nastepnie prawie go okno przywalilo , spada z drabiny , która go póżniej przygniata.Nic tylko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum