Poprzedni temat «» Następny temat
pamięci na radku 9100
Autor Wiadomość
the_woocash 
Post Mistrz



Wiek: 27
Dołączył: 09 Lip 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 25 Sie, 2003 09:28   pamięci na radku 9100

Jak sprawdzić jakie pamięci są na radku Sapphire 9100 64mb/128bit?

Koleś na giełdzie mówoł mi ze moze byc radfelk 128bit nawet jak ma 4 kości pamięci, wioęc nie mozna sie sugerowac tym ze powinien miec osiem tylko cza paczec na czasy dostępu. Powiedział mi ze radki 64 bit mają 6ns a radki 128 bit 4 ns...

I teraz proszę o komentarz: czy on mówił dobrze?
I jak mam sprawdzić jak sprzedawca da mi kartę do reki jakie tam są czasy dostępu???

Aha i jeszcze jedno "Wymień chipsety, z którymi współpracują procesory AMD Athlon XP (min. 3)."
_________________
Abit NF7-SL; Athlon 2400+ XP; CoolerMaster CP5-6J31C; 2x512 Kingston DDR 400; Sapphire 9800PRO 128 MB/256-bit;Barracuda 120 SATA; Toshiba 16x; Lite-On SOHW1693S
 
 
Nikos 



Dołączył: 30 Cze 2003
Skąd: wuwua
Wysłany: Pon 25 Sie, 2003 11:00   Re: pamięci na radku 9100

ja bym się czasami nie sugerował ale jak zobaczysz Radeony z takimi czasami jak 6ns to od razu je olej...
4ns albo mniej szukaj... i trzymaj się może tego z ilością kości a sprzedawce spytaj czy to jest 128bit w domu sprawdzisz najwyżej oddasz jako niezgodny

o co chodzi z tymi chipsetami?
nForce2, KT600, SIS735, AMD760, Ali MAGIK starczy?
_________________
Nikos
Gott weiss ich will kein engel sein
 
 
Werblomiot 
e-meryt



Dołączył: 07 Lis 2002
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 25 Sie, 2003 11:07   

Prawdę mówiąc, to nie słyszałem o Radkach 128 bit z 4 kośtkami ramu...może i są, ale wątpię. Czas dostępu 6ns w przypadku Radka 9100 to jakieś nieporozumienie, powinno być nie więcej niż 4ns.

AD Chipsetów: konkurs ogłaszasz? :) no to ja spróbuję:
1. nVidia nForce 2
2. VIA KT600
3. VIA KT400A
4. VIA KT400/KM400
3. nVidia nForce
5. VIA KT333
6. SIS 745
7. VIA KT266A
8. SIS 735
9. AMD 761
10. ALI Magic
11. VIA KT266/KM266
Jest jeszcze parę, ale nie chce mi się wnikać, bo już ich nie ma na rynku. Starczy tyle?
 
 
Haze
Nowy forumowicz


Dołączył: 02 Lip 2003
Wysłany: Pon 25 Sie, 2003 11:16   

Szerokość szyny pamięci sprawdzisz np. programem RivaTuner czy Aida32. Podobno była seria Radeonów z 4 kośćmi pamięci 128-bitowej ale ja bym nie ryzykował - szukaj po prostu karty z 8 kościami ...
_________________
Barton 2500@3200|A7N8X DeluxeGold|512MB TwinMOS 400|R9500@PRO|Chieftec Matrix (PSU 360W DF)
 
 
Nikos 



Dołączył: 30 Cze 2003
Skąd: wuwua
Wysłany: Pon 25 Sie, 2003 11:16   

werblomiot napisał/a:

AD Chipsetów: konkurs ogłaszasz? :) no to ja spróbuję:

prawie dobrze :-> przegrał pan AMD761 to mostek północny chipsetu AMD760 :-D do niedawna mojej duma ;-)
_________________
Nikos
Gott weiss ich will kein engel sein
 
 
the_woocash 
Post Mistrz



Wiek: 27
Dołączył: 09 Lip 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 25 Sie, 2003 11:35   

ok no to jak mam sprawdzić jaki czas dostępu mają pamięci jak trzymam kartę w ręku?

A i zapodajcie moze jakiegoś linka do 2 kart dzie jedna ma 4 a drug 8 kości zebym mogl zobaczyc jak to wyglada
_________________
Abit NF7-SL; Athlon 2400+ XP; CoolerMaster CP5-6J31C; 2x512 Kingston DDR 400; Sapphire 9800PRO 128 MB/256-bit;Barracuda 120 SATA; Toshiba 16x; Lite-On SOHW1693S
 
 
Nikos 



Dołączył: 30 Cze 2003
Skąd: wuwua
Wysłany: Pon 25 Sie, 2003 13:41   

the_woocash napisał/a:
ok no to jak mam sprawdzić jaki czas dostępu mają pamięci jak trzymam kartę w ręku?

A i zapodajcie moze jakiegoś linka do 2 kart dzie jedna ma 4 a drug 8 kości zebym mogl zobaczyc jak to wyglada

na pamięciach masz kod ostatnia cyferka to własnie czas dostępu chyba że coś się zmieniło :->

obrazków nie mam, no policz kości po prostu albo będzie 8 albo 4, jak 8 to brać jak 4 lepiej poszukać dalej...

edit: znalazłem cosik właśnie http://www.benchmark.pl/a...i/strona-1.html
_________________
Nikos
Gott weiss ich will kein engel sein
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | lightWGK template created by joli 
This website hosting thecamels.org