Będąc dziś na rowerku, akurat przejeżdżałem przez ośrodek spocikowy i doszedłem do wniosku, że najwyższy już coś zacząć ustalać.
Zaraz zaczynamy (co po niektórzy już zaczęli) planować swoje wakacje i chyba każdy powinien mieć czas żeby zaplanować te dwa wyjątkowe dni w roku
Więc na początek powiem że najrozsądniej jest tam pojechać w jakiś piątek (mniejszy ruch i mamy większe szanse na nasze cudowne palenisko-biskupin )
Ośrodek dorobił się własnej strony www, jak tam jest Ci co byli pamiętają, Ci co nie byli moga tamtych zapytać.
SPOT ODBEDZIE SIĘ DNIA 1 LIPCA / 2 LIPCA 2006 W ZALESIU. ZBIÓRKA DLA CHĘTNYCH PRZYJEZDNYCH I MIEJSCOWYCH NA DWORCU CENTRALNYM, PRZY SCHODACH DO HALI GŁÓWNEJ 14:00 - 15:00. POZOSTALI MOGA DOJECHAĆ NA MIEJSCE ROJBUSEM Z WILANOWA LUB KOLEJA, SAMODZIELNIE. SPOT ZACZYNAMY OKOŁO GODZINY 17 W OŚRODKU W ZALESIU
PROSIMY O ZGŁOSZENIE I ZADEKLAROWANIE SPOSOBU DOJAZDU PRZEZ: Pehgaz, BAN21 I EW POZOSTAŁE OSOBY, O KTÓRYCH NIE WIADOMO, JAK CHCĄ JECHAC I NIE ODZYWAJĄ SIĘ OSTATNIO - DO JOLI LUB ACNEO.
Wszystkich dojeżdżających indywidualnie proszę o kontakt na PRV podam im numer swojej komórki na wypadek gdyby mieli problem z dojazdem.
Rozkład jazdy (odpowiednio przygotowany przeze mnie - niema na nim połączeń nie jeżdzących w dniu spotu) prywatnego autobusu (nazywa się to Rojbus i jechać trzeba linią do Jeziórka) dojeżdząjącego do Zalesia z Warszawy z pod metra wilanowska (dokładnie z pętli autobusowej przy tej stacji):
Rozkład Pociągów PKP jest dotępny Tutaj. Pociąg do Zalesia Górnego najłatwiej złapać na stacji Warszawa Śródmieście - są to pociagi jadące do Czachówka PŁD, Warki lub Radomia. Zalesie to 10 stacja od śródmieścia nie licząc jego samego.
Na wszelki wypadek, dla wszelkich pytaczy - podaję niezbedny ekwipunek spotowicza:
LATARKA
CHUSTECZKI, PAPIER DO DU...
COS CIEPLEJSZEGO NA NOC (KURTKA, ALBO POLAREK) KONIECZNIE COŚ PRZECIW KOMAROM!!
RESZTA DOWOLNA - CZYLI - NAPOJE %, NAPOJE BEZ%, CHLEBEK, KIEŁBASA LUB COŚ NA GRILLA, COS NA ŚNIADANIE I KACA - ZALEZNIE OD POTRZEB. W ZASADZIE KAŻDY BIERZE WAŁÓWKĘ DLA SIEBIE.
DODATKI W STYLU - MAJONEZ, MUSZTARDA, KECHUP, OGÓRASY I INNE WEDŁUG UZNANIA, TROCHĘ BĘDZIE Z NATURY RZECZY NA PEWNO, CZYLI NP. MOJ SOSIK JUZ GOTOWY W LODÓWCE CZEKA.
OCZYWIŚCIE DOBRY HUMOR OBOWIĄZKOWY, ZA BRAK BEDA KARY!!
APARATY FOTO, WSZELKIE INNE AKCESORIA PODRÓŻNICZE, SIEKIERY ITP, WEDŁUG UZNANIA
Zaczęliśmy już zbierać zaliczki od chętnych na przyjazd na spot (ci, którzy nie wpłacą zaliczki, oczywiście też mogą przyjechać, ale nie ma gwarancji na spanie, nie dzięki czyjejś grzeczności ) Chętnych do wpłacenia zaliczki proszę o zgłoszenie się w prywatnej wiadomości do Joli po numer konta na które należy wpłacić pieniądze. Jak do teraz wpłacili:
Pawcio, Jey, Pehgaz, Joli, Acneo, Ti, Paweł, ban21, Wodzu, BoRyZ, Lolitka, Pscola, Crowman, Fred, Izuś, Boss, Patol
Ostatnio zmieniony przez joli Pon 03 Lip, 2006 22:48, w całości zmieniany 29 razy
Na konkretny termin nie głosuję, bo na chwilę obecną każdy mi pewnie będzie pasował.
A samego spotu doczekać się nie mogę, bo chciał bym poznać osobiście brygadę spoza warszawy
Prawo Murphy'ego -> "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił <- Moja wesoła twórczość.
Zaraz, chwila i momencik! Czemu znów Zalesie? Nie czas byłoby wybrać inną miejscówkę?
Z doświadczenia wynika że np. mnie osobiście ciężko czasem wykroić weekend tak, żebym mógł wyjechać z nocowaniem (czego dowodem poprzednie lata ...... No dobra, raz wyjechałem w terminie spotu na urlop, ale za pierwszym razem sytuacja tak właśnie się miała), a z Zalesia w nocy powrót to mogiła. Może by tak dla odmiany coś w obrębie komunikacji miejskiej? Zakładam że i Warszawiakom i Gościom było by to na rękę.
A masz jakis pomysł w obrebie komunikacji miejskiej, gdzie mozna szalec, zrobic ognicho i drzec sie jak głupki? I pic różne takie na dworze?
Jak masz, to zapodawaj!!
A poza tym , nie widze specjalnego problemu, ja tez z tamtego spotu musiałam sie ewakuowac w nocy i po prostu kumpela po mnie przyjechała....
Paweł, no....
Wstępnie mi to rybka Ale chyba wygoniej będzie jakoś w środku lipca.
I tak na marginesie... nie mówcie mi, że za te szałasy trzeba płacić 50pln za dobę hehehe... czy ośrodek ktoś podkręcił?
To ja się nawet nie pytam i poważnie zastanowię, czy ryzykować wpadnięcie na spot
Prawo Murphy'ego -> "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił <- Moja wesoła twórczość.
Rozważ lepiej czy chcesz wpierdziel za nieobecność.
No właśnie nie wiem co będzie gorsze
spaw za krzakiem, darcie ryja, sen na łóżku o miękkości porównywalnej z granitem, spotkać się z ekipą - no kurna, bezcenne.
Nie no, z takimi argumentami walczyć nie mogę
Póki co deklaruję swoją obecność.
Hej ludki wszystkie. Chetnie bym w koncu przyjechal na ten spot ale niestety nie wiem jeszcze kiedy dostane urlop w pracy. Wstepnie moge powiedziec, ze PRAWDOPODOBNIE bedzie to druga polowa lipca ale tak naprawde to bede wiedzial gdzies dopiero ... za miesiac.
Poza tym - czy NIE MOZNA BY zrobic raz normalnie spotu z soboty na niedziele ??? Musi byc zawsze z piatku na sobote ?
Jesli nie dostane urlopu w stosownym terminie, to raczej nie bede mogl przyjechac. Robienie zlotu juz w piatkowe popoludnie jest naprawde bardzo nie na reke komus kto mieszka daleko i musi dojechac, prosze wezcie to pod uwage.
Eeee.... ja myślałem, że to weekend'y. Ale spokojnie... i tak pewnie spot potrwa cały weekend. Podejrzewam, że Ci co będą dojeżdzać do Warszawy i tak zostaną dłużej. A Ci co mieszkają w Stolicy i okolicach tym bardziej.
Ja myslę, ze wprawdzie Acneo ma racje, z tym wolniejszym miejscem, ale chyba faktycznie sobota/niedziela bylaby lepsza. Z tym, ze mozemy w sobote spotkac sie prezd poludniem, a na pewno w dzien.
I wtedy jak dla mnie odpada całkowicie jeden termin czyli weekend 7-8-9 lipca.
Jak u Ciebie wygląda sprawa tzw. urlopu na żądanie? Teoretycznie masz takie 4 dni w roku, zostało Ci coś?
Teoretycznie zawsze urlop na zadanie moge wziac, tyle ze juz 2 dni z tych 4 wykorzystalem w styczniu, bo byly ekstremalnie trudne, wrecz niebezpieczne warunki do jazdy i zrezygnowalismy z kolegami z dojazdu do pracy. Zostaly mi tylko 2 dni a przede mna jeszcze 2/3 roku, wiec wolalbym ich zbyt szybko nie wykorzystywac, bo nigdy nie wiadomo co sie jeszcze wydarzy ... a normalny urlop nigdy nie wiadomo kiedy bedzie mozna wziac, bo to zalezy od obciazenia praca, a to z kolei jest uwarunkowane zadaniami zleconymi przez kontrahentow z ktorymi firma wspolpracuje.
Werblomiot napisał/a:
Generalnie, w takiej sytuacji nawet opcja 'po pracy' jest utrudniona dla tubylców.
No wiec tymbardziej sie dziwie, ze spot jest robiony juz w piatek... Ja napewno w piatek nie bede mogl przyjechac, dopiero w sobote jakos kolo poludnia, a wtedy pewnie ominie mnie polowa imprezy, nie mowiac juz o tym, ze nie mam bladego pojecia jak dojechac do tego calego Zalesia z dworca PKP w Wawie a jak impreza zacznie sie w piatek to w sobote nie bedzie mial mnie kto odebrac na dworcu i dojechac wraz ze mna na miejsce zlotu
A masz jakis pomysł w obrebie komunikacji miejskiej, gdzie mozna szalec, zrobic ognicho i drzec sie jak głupki? I pic różne takie na dworze?
Jak masz, to zapodawaj!!
U mnie za blokiem, nad jeziorkiem jest [ciach] miejscówka. Werblomiot zna sprawę.
A tak poważnie, to jest z tym słabo, ale pomyślę ...... .
Jest np. taka miejscówka na Żolibożu, przy wyjeździe z miasta, ale to też buraki i nie ma w pobliżu noclegu. Jest również Powsin, choć nie wiem jak tam z darciem ryja, bo dawno nie byłem, ale wiaty na robienie ogniska, czy grilla są.
joli napisał/a:
A poza tym , nie widze specjalnego problemu, ja tez z tamtego spotu musiałam sie ewakuowac w nocy i po prostu kumpela po mnie przyjechała....
No właśnie problem jest, bo w piątkowy, czy sobotni wieczór po mnie nie będzie miał kto przyjechać, a na fleku z zasady nie jeżdżę ....
BoRyZ napisał/a:
nie mowiac juz o tym, ze nie mam bladego pojecia jak dojechac do tego calego Zalesia z dworca PKP w Wawie a jak impreza zacznie sie w piatek to w sobote nie bedzie mial mnie kto odebrac na dworcu i dojechac wraz ze mna na miejsce zlotu
Poprzedni spocik z tego co pamiętam to chyba był od piątku do niedzieli, więc może i ten tak zrobić ?? Wtedy Ci co nie mogą dojechać na piątek, to będą w sobotę i zabawy nie stracą.
A co do dojazdu to jak tyko w pociąg będą umieli wsiąść (zostaną dokładnie poinstruowani) i wiedzieli gdzie wysiąść (zostaną dokładnie poinstruowani) to kłopotu nie ma, bo będzie można na stację chyba po nich wyskoczyć
Paweł napisał/a:
Jest również Powsin, choć nie wiem jak tam z darciem ryja, bo dawno nie byłem, ale wiaty na robienie ogniska, czy grilla są.
Parę kroków od powsina jest polanka gdzie ostatnio z Crowmanem ognicho robiliśmy, tylko ja nie wiem jak tam z "darciem ryja".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum