Witam
Kumpel mnie namówił na zakupy w Znak'u bo podobno to taki super sklep.
Pierwsza przygoda zaczeła sie dobrze kupiłem u nich Logitech UltraX Flat Media (cena przeciętna), po jakimś czasie przycisk delete przestał odskakiwać i oddałem na serwis, myślałem że będzie wymiana od ręki na nową klawe, a tu nie na serwis, gość powiedział że max 2 tyg. i będzie po sprawie w poniedziałek by mnieły 2tyg ale dzisisja zadzwoniłem i sie pytam i gość mi odpowieda że w następny piątek dopiero będzie na klawe 3tyg troche to IMO za długo.
Teraz czas na drugą (zaczeła sie zamin oddałem kalwe na serwis) zamówiłem X800GTO2 za 846zł nie było na stanie więc zamówiłem (sobota) miałabyć na poniedziałek, ide w pon. do sklepu i sie okazuje że mieli jakiś problem i dopiero w pon. ją zamówili, miała być we wtorek. We wtorek dzwonie d nich i sie pytam czy jest, i co ? Nie ma, będzie w czwartek; mieli do mnie zadzwonić jak tylko będzie. (Czwartek) jest już 16 to sam do nich dzwonie i sie okazuje że jest, no to jade do sklepu, stoje ze 20min w kolejce i w końcu dochodze do gościa, on przychodzi z kartą. I tu niespodzianka, facet mi mówi że po tej cenie po której zamówiłem nie może mi sprzedać okazuje sie że poniedziałek była podwyżka w/w karty (ja zamawiałem w sobote), gość mi powiedział że sprzeda mi karte po kosztach, po "okazyjnej" cenie 940zł w tamtym momencie nawet w kompu było taniej za 889zł.
Co mnie obchodzi podwyżka ceny po tym jak zamówiłem karte, najlepsze jest to że gość u którego zamawiałem, zapewniał mnie że za tą cene za którą zamówiłem kupie karte, bez względu na podwyżki.
Ja do tego sklepu już sie nawet nie zbliżam, nie poważne podejście do klienta.
Ostatnio zmieniony przez Greg_1 Pon 30 Sty, 2006 14:06, w całości zmieniany 1 raz
zamówiłem X800GTO2 za 846zł nie było na stanie więc zamówiłem (sobota) miałabyć na poniedziałek,
W jaki sposób złożyłeś zamówienie ? Na ich stronie czy "na gębę" ? Masz jakiś papier lub e-mail w związku z tym zamówieniem ?
Greg_1 napisał/a:
ide w pon. do sklepu i sie okazuje że mieli jakiś problem i dopiero w pon. ją zamówili, miała być we wtorek.
Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca ale jeśli już zaistnieje to najwyższy czas nauczyć się, że tego typu deklaracje sprzedawcy trzeba egzekwować na piśmie
Greg_1 napisał/a:
najlepsze jest to że gość u którego zamawiałem, zapewniał mnie że za tą cene za którą zamówiłem kupie karte, bez względu na podwyżki.
jak wyżej
C2D E8400 @ 4,3GHz full rock stable, DFI LanParty LT X48-T2R, Crucial Ballistix 2x 1GB PC2-6400@1200MHz CL5 5-5-5-15, MSI NX8800GTS-T2D512E@800/2000/2240MHz, DVD-REC BLU-RAY LG BH10LS30, Seagate Barracuda 320GB + 400GB (Serial ATA/300, 16MB), Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, zasila Enermax Modu87+ 700W, Thermaltake Xaser Tsunami VA3000SWA, Samsung SyncMaster 971P, Razer Tarantula + DeathAdder Respawn, Sennheiser HD 380 Pro
LC by Wodzu : Aquacomputer cuplex XT di G1/4, Swiftech MCW30, Aquacomputer AquagraFX8800GTS, Laing DDC 12V 1plus RT + OCLabs Laing DDC Top, Black Water Ultimate 123 + 3x Noiseblocker BlackSilent XL2 120mm, Black Water O-Tank 250, Innovatek wąż 7,5 x 9,5mm, Feser One 1L UV Yellow, Innovatek ESV Inline Wassertemperaturfuhler, Aerocool Cool Panel 2
Od 27.10 nie palę analogów - DSE 901 rządzi
-----------------
Zamówienie na grafe było złożone na osobiście i na piśmie i z zaliczką 200zł - już po sprawie bo odebrałem zaliczke.
Co do klawy dostałem dzisiaj ok 22 @ z serwisu że jest do odbioru.
Faktycznie mogłem sie kłócić o swoje ale ja nie mam zdrowia na takie przeprawy i jeśli za każdym razem mam sie wykłócać o to co mi sie należy to ja dziękuje za taki sklep, wole iść do konkurencji
Niestety w naszym pięknym kraju jak nie wykłócisz się o swoje to raczej nic nie wskórasz Przykre to jest ale prawdziwe Chociaż ja trafiałem na firmy że albo sprzęt miałem wymieniony praktycznie od ręki lub nigdy nie czekałem do końca terminu na rozpatrzenie reklamacji Zawsze reklamowany towar był naprawiony wymieniony wcześniej
Ja w Znaku byłem dwa razy i więcej nie pójdę Pisałem już kiedyś o tym że w sklepie praktycznie nie ma żadnego wyboru Owszem mogą sprowadzić sprzęt na drugi dzień ale ja wolę pojechać tam gdzie kupię go od razu Firma która tak zachwala się na swojej stronie internetowej próbuje spławić klienta To nie świadczy dobrze o podejsciu do klienta
klawiatura Logitecha - przyjeliśmy ją na serwis (2006,01,09), gdzie stwierdzono uszkodzenie. Klawiatura po 1,5 tygodnia wróciła z serwisu dystrybutora, gdzie została wymieniona na nową. Klientowi została wydana 2006,01,21. Dnia 2006,01,20 została wysłana wiadomość e-mailem (klient nie podał telefonu) ze klawiaturę można w dowolnej chwili odebrać. Oczywiście na wszystko mamy stosowne potwierdzenie w dokumentach. Zresztą klient tez je ma.
Zastanawia mnie jednak dlaczego klieci zawsze piszą nieprawdę co do sposobu realizacji. Właściwie odpowiedź jest prosta. Chcą aby ich info było bardziej bulwersujące i aby podgrzać atmosfere.
Sprawa zamowienia X80GTO2 - potwierdzam na poczatku ze opis jest zgodny z opisem klienta
Dotarłem do naszych starszych cenników wiec mam pełny obraz sytuacji. Wygląda on następująco. Karty X800GTO2 kosztowały u nas 846 zł i za tyle sprzedawaliśmy (cena z tego dnia w komputroniku 889 zł), gdyż kupowaliśmy je za 640 zł netto. Nastąpiła jednak przerwa w dostawach. Wtedy przyjęlismy zamówienie na kartę która ponownie miała się pojawić u dystrybutora. Pojawiła się jednak poźniej niż to widniało na stronie dystrybutora zapewniano, stąd też nie mogliśmy się wywiązać z terminu odbioru przez klienta. Okazało się jednak ze karty kupilismy o ponad 140 zł netto drożej niż wczesniej, wiec niestety przeprosilismy klienta za zaistniałą sytuację i poinformowaliśmy że możemy sprzedać ją co najwyżej po kosztach, ale na pewno nie będziemy dopłacać do sprzedaż prawie 200 zł. Zwróciliśmy zadatek i sprawa się zakończyła. Na obronę powiem, że staramy się zawsze przekazywać uczciwe informacje, bo równie dobrze moglismy powiedzieć, że karty jednak nie będzie i wtedy nie byłoby tych postów. Ale cóź są klienci którzy to rozumieją, a są tacy kórych wyobraźnia nie siega dalej niż czubek własnego nosa. Karty X800GTO2 Sapphire sa w tej chwili dostępne tylko u jednego dystrybuora w Polsce i nie da sie ich moim zdaniem taniej kupic.
Oczywiście nadal można się upierać, ze skoro podlisaliśmy z klientem umowę to mamy się z niej wywiązać, ale handel polega na tym, aby znaleźć dla klienta jak najlepsze rozwiązanie, jezlei cos nie pójdzie zgodnie z planem. W tym przypadku było to maksymalne obniżenie ceny. Wszystko jednak ma swoje granice. Rozumiem, że klient mógły czuć się zbulwersowany, gdybyśmy nie chcieli oddać mu zadatku i zmuszali go do zakupu, bo o takich sytuacjach tez słyszałem.
do Daro
Chociaż ja trafiałem na firmy że albo sprzęt miałem wymieniony praktycznie od ręki lub nigdy nie czekałem do końca terminu na rozpatrzenie reklamacji Zawsze reklamowany towar był naprawiony wymieniony wcześniej ___ i nasz towar został wymieniony wcześniej niż 2 tyg robocze
opisywanie, że inne firmy wymieniają sprzet od razu na nowy jest raczej czystą kpiną. Sprzet wymieniamy na nowy jeżlei uszkodzi sie w ciągu pierwszych dniach użytkowania lub kiedy jest to drobny element czy też taki towar który zawsze jest wymianiany na fabrycznie nowy przez producenta czy dystrybutora.
Ja w Znaku byłem dwa razy i więcej nie pójdę Pisałem już kiedyś o tym że w sklepie praktycznie nie ma żadnego wyboru Owszem mogą sprowadzić sprzęt na drugi dzień ale ja wolę pojechać tam gdzie kupię go od razu Firma która tak zachwala się na swojej stronie internetowej próbuje spławić klienta To nie świadczy dobrze o podejsciu do klienta___ na stanie posiadamy towar który jest towarem, kóry można sprzedać w niedługim czasie, gdyż w branży IT zmieniają się bardzo czesto modele oraz ceny, wiec tak duży magazyn jak nasz powodowałby olbrzymie straty finansowe, dlatego wszystko co nietypowe sciagamy w ciągu 1-2 dni jezei towar jest dostępny u dostawców. Oczywiście może się zdarzyć ze danego towaru zabraknie bo akurat w danym dniu sprzedalismy go akurat dużo więcej niż zazwyczaj.
Z poważaniem
Piotr Doliński
prezes ZNAK Centrum Komputerowe Sp. z o.o.
Piotrekszew [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Sty, 2006 21:49
znak napisał/a:
Ale cóź są klienci którzy to rozumieją, a są tacy kórych wyobraźnia nie siega dalej niż czubek własnego nosa.
Odpowiadając na zarzuty Znaku Nie wiem jaki towar uznajecie Państwo za nietypowy i trudny do sprzedaży Ja będąc na zakupach w waszej firmie próbowałem kupić zwykły zasilacz ATX bodajże chodziło mi o Chifteca oraz chciałem kupić płytę główną z chipsetem nForce2 kiedy właśnie na rynku królowały takie właśnie płyty Rozumiem że nikt nie będzie trzymał na stanie powiedzmy wyspecjalizowanej karty graficznej lub innego trudnego do zbycia sprzętu ale w waszej firmie nie było nawet podstawowych komponentów które bezproblemowo kupiłem w innym sklepie komputerowym
Po drugie znałem tylko relację waszego klienta który pisał że na naprawę gwarancyjną czekał tak długo Skoro twierdzicie że było inaczej nie będę w tej materii zabierał głosu bo obie wypowiedzi przeczą sobie nawzajem a ja nie mam mozliwosci weryfikacji tych wypowiedzi
Jeżeli sklepy ZNAK-u sprzedają 5 czy 10 razy wiecej towaru niż 95% sklepów w Polsce to oczywiste jest, że jak np. zasilaczy Chiefteca (danego modelu) nie można kupić w ciągu 2 czy 4 tygodni, bo nie ma ich dystrybutor to zapasy się kończą i nie można sprzedać czegoś czego nie ma i czego nie da się kupić. Na rynku komputerowym tak już jest i dotyczy wszystkich grup towarowych. Nie będe wymienial kolejnych 100 przykładów bo do niczego to nie prowadzi.
Co do wiary w gwarancje sprawa jest bardzo prosta, bo nasze sklepy sa monitorowe, wiec jak nadal Greg będzie twierdził, że otrzymał klawiaturę po 3 tygodniach to puścimy wam nagranie z kamer jak wchodził do sklepu, i jak odbierał ją na serwisie i jak wychodzł i nawet jak ją kupował:)
Jeżeli sklepy ZNAK-u sprzedają 5 czy 10 razy wiecej towaru niż 95% sklepów w Polsce to oczywiste jest, że jak np. zasilaczy Chiefteca (danego modelu) nie można kupić w ciągu 2 czy 4 tygodni, bo nie ma ich dystrybutor to zapasy się kończą i nie można sprzedać czegoś czego nie ma i czego nie da się kupić. Na rynku komputerowym tak już jest i dotyczy wszystkich grup towarowych. Nie będe wymienial kolejnych 100 przykładów bo do niczego to nie prowadzi.
Jest na to sposób (przynajmniej jeśli chodzi o sklep internetowy) stosowany przez konkurencję - wystarczy wprowadzić przy danym towarze sygnaturę "w dostawie" lub coś w tym stylu.
znak napisał/a:
Co do wiary w gwarancje sprawa jest bardzo prosta, bo nasze sklepy sa monitorowe, wiec jak nadal Greg będzie twierdził, że otrzymał klawiaturę po 3 tygodniach to puścimy wam nagranie z kamer jak wchodził do sklepu, i jak odbierał ją na serwisie i jak wychodzł i nawet jak ją kupował:)
Piotr Doliński
Wydaje mi się, (choć może sie mylę) ale takiego materiału nie można udostępnić publicznie bez zgody filmowanej osoby - czyli w tym wypadku Pana Greg'a
C2D E8400 @ 4,3GHz full rock stable, DFI LanParty LT X48-T2R, Crucial Ballistix 2x 1GB PC2-6400@1200MHz CL5 5-5-5-15, MSI NX8800GTS-T2D512E@800/2000/2240MHz, DVD-REC BLU-RAY LG BH10LS30, Seagate Barracuda 320GB + 400GB (Serial ATA/300, 16MB), Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, zasila Enermax Modu87+ 700W, Thermaltake Xaser Tsunami VA3000SWA, Samsung SyncMaster 971P, Razer Tarantula + DeathAdder Respawn, Sennheiser HD 380 Pro
LC by Wodzu : Aquacomputer cuplex XT di G1/4, Swiftech MCW30, Aquacomputer AquagraFX8800GTS, Laing DDC 12V 1plus RT + OCLabs Laing DDC Top, Black Water Ultimate 123 + 3x Noiseblocker BlackSilent XL2 120mm, Black Water O-Tank 250, Innovatek wąż 7,5 x 9,5mm, Feser One 1L UV Yellow, Innovatek ESV Inline Wassertemperaturfuhler, Aerocool Cool Panel 2
-----------------
co Ty piszesz za bełkot człowieku??!! w ogóle to wtf?? weź to napisz po polsku albo coś... bo dla mnie na przykład to jest jakiś dziwny jezyk....
znak napisał/a:
Jeżeli sklepy ZNAK-u sprzedają 5 czy 10 razy wiecej towaru niż 95% sklepów w Polsce
no chyba żartujesz.... skąd to wyliczenie?? z kosmosu??
znak napisał/a:
że jak np. zasilaczy Chiefteca (danego modelu) nie można kupić w ciągu 2 czy 4 tygodni
dziwne.. wszyscy mają tylko nie wy... normalnie jak w sejmie... tylko tam wszyscy winni tylko nie oni...
znak napisał/a:
Na rynku komputerowym tak już jest i dotyczy wszystkich grup towarowych.
nie rób z siebie majti master of dizaster, bo i tak dla mnie znak to firma-krzak, która coraz więcej osób chce zrobić 'w konika'... niedługo będziecie jak b-system albo trio comp....
Crowman, spokojnie jak nie wiesz o co chodzi to przeczytaj to raz jeszcze a nie wydzieraj sie - napisane jest po polsku i mozna to zrozumiec bez wiekszego trudu.
Crowman napisał/a:
no chyba żartujesz.... skąd to wyliczenie?? z kosmosu??
jezeli masz jakies inne dane - chetnie sie z nimi zapoznamy
Crowman napisał/a:
bo i tak dla mnie znak to firma-krzak, która coraz więcej osób chce zrobić 'w konika'... niedługo będziecie jak b-system albo trio comp....
dwie czy trzy osoby niezadowolone przy ilosci kupujacych w znaku to nie jest duza ilosc. Na naszym forum jest spora ilosc zadowolonych uzytkownikow takze mysle ze porownywanie znaku do trio jest (na razie) daleko idaca przesada...
Od razu mowie - nie jestem ze znakiem w jakikolwiek sposob zwiazany ale nie lubie generalizowania i dzikiej nagonki.
Za stodołą gdzieś na płocie, Kogut gromko pieje.
Zaraz przyjdę, miła, do cię, Tylko sie odleję.
-----------------
Crowman, spokojnie jak nie wiesz o co chodzi to przeczytaj to raz jeszcze a nie wydzieraj sie - napisane jest po polsku i mozna to zrozumiec bez wiekszego trudu.
no nie wiem... przeczytałem wszystko 3 razy i jakoś nie kapuję połowy///
Vilgefortz napisał/a:
dwie czy trzy osoby niezadowolone przy ilosci kupujacych w znaku to nie jest duza ilosc.
o TRIO też tak kiedyś mówiono...
Vilgefortz napisał/a:
Od razu mowie - nie jestem ze znakiem w jakikolwiek sposob zwiazany..
spoko.
Cytat:
jezeli masz jakies inne dane - chetnie sie z nimi zapoznamy
więc z tego co wiem to jednak nie znak ale komputronik prowadzi. I to przede wszystkim tym,że mają sprzęt na stanie ciągle a jak nie mają to informuja także na stronie. Ja komputronika nie trawię i nie przyczyniam się do tego, aby zarabiali,ale 'takie są fakty..'
Ja mam jedno ale jak narazie do Znaku,wprowadzcie wreszcie na stronie internetowej informacje o tym czy macie dany produkt na składzie albo który jest na zamówienie,bo nieraz po robocie musiałem coś kupić od ręki,okazało sie że nie macie i musiałem jechać na wge...
Wodzu napisał/a:
Wydaje mi się, (choć może sie mylę) ale takiego materiału nie można udostępnić publicznie bez zgody filmowanej osoby - czyli w tym wypadku Pana Greg'a
Mi też się tak wydaje ale jakby sprawa miała trafić do sądu to myśle(moge sie mylić )
że pan Greg_1,nie miałby nic do powiedzenia bo byłby to argument nie do pobicia.
Mi też się tak wydaje ale jakby sprawa miała trafić do sądu to myśle(moge sie mylić )
że pan Greg_1,nie miałby nic do powiedzenia bo byłby to argument nie do pobicia.
To prawda, w takim wypadku nie miałby nic do powiedzenia gdyż byłby to w sądzie materiał dowodowy
-----------------
Nie byłby to żaden argument. Dowodziłby jedynie, że dany osobnik pojawił się kiedyś w danym miejscu. Pojawić sie tam mógł wiele razy i w różnych celach. Gdyby sprawa szła o to, że X dał Y w mordę i byłoby to na filmie, to mogłoby to przejść jako dowód w sprawie. Ale w opisywanej sytuacji to jest coś jak: ...baca bacę zabił gównem. Kto nie wierzy, niech pobieży, bacy ni ma, gónwo leży.
Jak nie,jakby było widać kiedy przyniósł klawiature i kiedy ją odebrał z serwisu,jakby daty nagrań były inne niż klient podawał to jest już dowód że kłamał,zaczynają się rozbieżności...
Werblomiot napisał/a:
Gdyby sprawa szła o to, że X dał Y w mordę i byłoby to na filmie, to mogłoby to przejść jako dowód w sprawie.
Też guzik prawda,bo kamera nie wszystko uchwyci i może być wiecej siniaków niż na filmie,byłoby widać kto zadaje pierwszy cios ale nie widać kto zaczął bójke...
Dobra, czas na sprostowanie, po wszyscy pokręcili.
Po 1 napisałem że gość z serwisu powiedział mi że klawe będzie do przyszłego piątku (20.I.06r.)
Późnej tego samego dnia napisałem że dostałem @ że klawa jest do odbioru, więc skąd wy żeście wzieli że ja twierdze że dostałem klawe dopiero po 3 tyg.
A z tego co pamiętam to podawałem nr. stacjonarny, ale z uporem za każdym razem panowie ze Znaku koniecznie chcieli nr. na koma- ale mniejsza z tym.
Prawo Murphy'ego -> "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił <- Moja wesoła twórczość.
Przyznaje się beż bicia. tak jak chyba wszyscy przeoczyłem ten post.
Teraz już sprawa jest jasna.
Prawo Murphy'ego -> "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił <- Moja wesoła twórczość.
Jak nie,jakby było widać kiedy przyniósł klawiature i kiedy ją odebrał z serwisu,jakby daty nagrań były inne niż klient podawał to jest już dowód że kłamał,zaczynają się rozbieżności...
Nie jest to żaden dowód na nic poza tym, że gość kiedyś tam był i to też dałoby się obalić, bo to mógł być ktoś podobny, brat, sobowtór itp. Odcisków palców nie można na filmie sprawdzić. Mógł być w innych terminach zarówno wcześniej, jak i później (bo sprawy nie załatwiono i zwrócono uszkodzony sprzęt). Zacznij odróżniać dowody od poszlak i domysłów.
Skier_Beer napisał/a:
Werblomiot napisał/a:
Gdyby sprawa szła o to, że X dał Y w mordę i byłoby to na filmie, to mogłoby to przejść jako dowód w sprawie.
Też guzik prawda,bo kamera nie wszystko uchwyci i może być wiecej siniaków niż na filmie,byłoby widać kto zadaje pierwszy cios ale nie widać kto zaczął bójke...
MOGŁOBY, a nie BYŁOBY. Czaisz? Generalnie dowolne nagranie to słaby dowód między innymi z powodów przez Ciebie wymienionych.
Nie jest to żaden dowód na nic poza tym, że gość kiedyś tam był i to też dałoby się obalić, bo to mógł być ktoś podobny, brat, sobowtór itp
Czaje to...lecz zakładając że kamera jest przy serwisie,umieszczona tak że widać dokładnie twarz klienta,dodając do tego daty nagrań to mógł być jakiś dowód,mówie o takim "mógł być".
Werblomiot napisał/a:
słaby dowód
Słaby czy nie,w przypadku braku innych dowodów mógł być wystarczający.
Aha skoro moja wyobraźnia nie sięga dalej niż czubek mojego nosa, to na 100% już mnie nie zobaczycie w waszym skelpie, chyba że padnie mi klawa.
Ja nic więcej nie mam do dodania w topicu.
P.S.
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
heheh zdanko Ferda
a tak ja sie moge cos zapytac...
Dlaczego firma ZNAK pobiera opłate za przetestowanie sprzętu???
chyba to nie jest zbyt fer w stosunku do klijenta?
Wiem ze macie to napisane w zasadach reklamacji, ale jak dlamnie jest to nie wporządku.
Athlon 64, 2400 MHz DFI Lan Party nf-4D OCZ 2X 1GB Raid0 2x 250 Gb Samsung 7800GT Audigy 2 Value LOgitech Z-5500 HP psc 1215 LG4163B
-----------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum