Poprzedni temat «» Następny temat
Głośniki Creative2+1: Szarpie Dzwięk,Przerywa.
Autor Wiadomość
Marsix 
Swój


Dołączył: 10 Lis 2004
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 01 Sty, 2005 15:04   Głośniki Creative2+1: Szarpie Dzwięk,Przerywa.

Witam Wszystkich w Nowym Roku :-)

Mam problem z Głośnikami firmy Creative 2+1 ponieważ jak włączam jakąś mp3 to mi zaczyna przerywać co parę sekund tzn.: szarpie głos ciężko jest słuchać muze.Czy może być to wina z Kabla :?: To się stało nagle:-( Na niektórych mp3 to szarpie dźwięk bardziej a na innych mniej.Nie wiem od czego to jest związane :?: Tak samo szarpie (przerywa dźwięk w grach, filmach) Sprawdziłem wtyki czy żaden się nie wysnunoł z kompa i subwoofera i wszystko było Ok.Więc nie wiem Co to jest :?:
 
 
 
fred 
Pogromca mitów



Dołączył: 28 Maj 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 01 Sty, 2005 16:12   

Sprawdzales glosniki z czyms innym poza komputerem, np. discman'em czy czyms podobnym.
Wg. mnie to sa klopoty ze sterami do karty lub komp jest za slaby lub cos go tak przymula, ze sa krociutkie zwisy (np. jakis wirus, przeskanuj dobrze kompa jakims antywirkiem).
_________________
Prawo Murphy'ego -> Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Przemyślenia własne -> Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił.



>>> Jak mądrze zadawać pytania <<<
Jeśli nie zostało inaczej ustalone, to nie pomagam poprzez e-mail, GG i PM.
 
 
tyvon 
Weteran



Wiek: 24
Dołączył: 30 Sty 2003
Skąd: Karczew
Wysłany: Sob 01 Sty, 2005 17:10   

Dokładnie tak jak wyżej , zainstaluj sterowniki od płyty głównej. Ja też tak mam jak nie zainstaluje Intel aplication accelerator.

Pozdrawiam
 
 
 
Marsix 
Swój


Dołączył: 10 Lis 2004
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 01 Sty, 2005 22:35   

Zainstalowałem sterowniki jeszcze raz (dzwiękową mam na płycie głównej ) Avance97 problem nie znikł,muzyki nie da się słuchać jak uruchamiam w miendzy czasie IE lub otwieram jakieś katalogilub chodze po dysku .Jak tylko otworze IE to muzyke można słuchac i słychać wtedy cięcie,ale jak otwieram IE muzyka gaśnie na jakieś 2-4s i słychać w głośnikach trzaski.

Napewno nie jest to wina głośników sprawdzałem discman'em jak mi poradziliście i w głośnikach nie słychać żadnych przerwań lub drgań

Sprzęt Jaki Posiadam tj:Athlon XP 2000 Palomino,512 MB Ramu 1.Kość NoName(256) 2.Kość Twimmos (256).Dysk 40GB,dvd,Nagrywaraka dvd,Nagrywarka cd.Grafa 6600 GT Leadtek,Płyta główna Msi KT4V.Zasilacz Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W

Używałem antywiusów online Panda i Mks i nic nie wykryły również użyłem Ad-Aware SE Personal też nic nie wykrył.

Jak naciskam alt+ctr+delete to pokazuje mi użycie procesora 100% ale po chwili jest już w przedziale od 2% do 25 % i ciągle skacze nic też nie mam w msconfigu mam XP z SP2 i Wszystkie Łaty jakie wydał Microsoft
Pamięci Fizycznej podczas słuchania muzy mam wykorzystane w 39% A pamięci wirtualnej w 22%

Brak mi już pomysłów :?:
-------------------------------
Najgorzej jest jak np: cały czas minimalizuje i otwieram okno IE to po porstu co 1s dzwięk przerywa a jak nie minimalizuje to mp3 działa ok z tego co zauważyłem nie może być też dużo okien potwieranych i nie moge chodzić po dysku.

Ps: Może to być Wina ramu :?:

da się coś z tym zrobić :?:

skupa
 
 
 
tormentor 
Ciężkie uzależnienie ;)



Wiek: 31
Dołączył: 28 Sty 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 02 Sty, 2005 03:13   

Sprawdź jeszcze czy nie ma konfliktów sprzętowych. Spróbuj na innym playerze niż winamp. Różne szopki odchodzą z nowym Winampem...
_________________
MSI P45 Neo3; Intel Core 2 Quad Q9550, 2833 MHz (8.5 x 333); RAM 2x2gb A-Data cl 4; Sapphire HD4870 1gb; RAID 0: 2xSeagate 500 GB Barracuda 7200.12;Seagate 320 GB Barracuda 7200.10; DVD-RW LG GH22LS30; Win7 64 bit.
 
 
 
fred 
Pogromca mitów



Dołączył: 28 Maj 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 02 Sty, 2005 21:46   

Tak to jzu jest z dzwiekowkami na plycie, ze robia rozne sztuczki :(
Skoro te zwisy powstaja jak odwolujesz sie do dysku (przegladanie, odpalanie IE) to sprawdz czy masz wlaczone DMA dla dysku. Jak nie jest wlaczone to w chwili odczytu procek jest solidnie obciazony i sa zwiski.
_________________
Prawo Murphy'ego -> Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Przemyślenia własne -> Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił.



>>> Jak mądrze zadawać pytania <<<
Jeśli nie zostało inaczej ustalone, to nie pomagam poprzez e-mail, GG i PM.
 
 
Marsix 
Swój


Dołączył: 10 Lis 2004
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 02 Sty, 2005 21:59   

tormentor napisał/a:
Sprawdź jeszcze czy nie ma konfliktów sprzętowych. Spróbuj na innym playerze niż winamp. Różne szopki odchodzą z nowym Winampem...



Sprawdziłem jest tak samo :-(



Fred000 napisał/a:
Tak to jzu jest z dzwiekowkami na plycie, ze robia rozne sztuczki :(
Skoro te zwisy powstaja jak odwolujesz sie do dysku (przegladanie, odpalanie IE) to sprawdz czy masz wlaczone DMA dla dysku. Jak nie jest wlaczone to w chwili odczytu procek jest solidnie obciazony i sa zwiski.


Tylko ja nic nie robiłem z DMA i to się stało nagle :?: tzn odpaliłem płyte z mp3 jaką mam i powstały takie zwisy podczas słuchania...

Czy Pomoże FORMAT :?:
 
 
 
fred 
Pogromca mitów



Dołączył: 28 Maj 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 02 Sty, 2005 22:14   

Marsix napisał/a:

Tylko ja nic nie robiłem z DMA i to się stało nagle :?: tzn odpaliłem płyte z mp3 jaką mam i powstały takie zwisy podczas słuchania...

W windzie rozne cuda potrafia sie dziac, DMA mogl np. wylaczyc jakis program/gra.

Cytat:

Czy Pomoże FORMAT :?:

Format pomaga na 99,9% klopotow z winda.


Skanowales jakims innym antywirem poza tymi on-line. Jak nie to zainstaluj jakiegos i przeskanuj nim (z darmowych np. avast).

Co do roznych robaczkow, to Joli poleca programik pest patrol (darmowa wersja tylko znajduje robaki, ale jak znajdzie to bedziesz mial podana dokladna lokalizacja i dane o robaczku).
_________________
Prawo Murphy'ego -> Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Przemyślenia własne -> Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił.



>>> Jak mądrze zadawać pytania <<<
Jeśli nie zostało inaczej ustalone, to nie pomagam poprzez e-mail, GG i PM.
 
 
Marsix 
Swój


Dołączył: 10 Lis 2004
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 02 Sty, 2005 22:47   

Sprawdziłem programem pest patrol wykrył mi same ciasteczka to wywaliłem

jak spawdzić czy ma się włączone lub wyłączone DMA :oops: :?:

Sprawdziłem Nortonem 2005 Nic Mi nie wykrył
 
 
 
fred 
Pogromca mitów



Dołączył: 28 Maj 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 02 Sty, 2005 22:51   

Zakladam, ze masz XP, wiec bede lekko niedokladny (sam mam w98).
Prawy klik mysza na MOJ KOMPUTER -> menadzer urzadzen (czy cos podobnego) ->dyski/napedy (czy jakos tak), -> wybrac odpowiedni dysk HDD i w jego wlasciwosciach poszukac DMA (jak wlaczone to powinien byc ptaszek).
_________________
Prawo Murphy'ego -> Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Przemyślenia własne -> Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił.



>>> Jak mądrze zadawać pytania <<<
Jeśli nie zostało inaczej ustalone, to nie pomagam poprzez e-mail, GG i PM.
 
 
Marsix 
Swój


Dołączył: 10 Lis 2004
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 03 Sty, 2005 07:57   

Fred000 napisał/a:
Zakladam, ze masz XP, wiec bede lekko niedokladny (sam mam w98).
Prawy klik mysza na MOJ KOMPUTER -> menadzer urzadzen (czy cos podobnego) ->dyski/napedy (czy jakos tak), -> wybrac odpowiedni dysk HDD i w jego wlasciwosciach poszukac DMA (jak wlaczone to powinien byc ptaszek).


Ok jest włączone (Włącz buforowanie zapisu na dysk ) ,ale dalej tak samo :cry:
 
 
 
fred 
Pogromca mitów



Dołączył: 28 Maj 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 03 Sty, 2005 11:17   

Marsix napisał/a:

Ok jest włączone (Włącz buforowanie zapisu na dysk ) ,ale dalej tak samo :cry:

Nie chodzilo mi o buforowanie. Moze ktos kto ma XP wskaze Ci dokladne miejsce gdzie sie DMA wlacza (bo chyba jest to mozliwe w XP).

A jak to nei pomoze, to chyba zostanie niestety tylko ponowna instalka systemu :(
_________________
Prawo Murphy'ego -> Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Przemyślenia własne -> Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił.



>>> Jak mądrze zadawać pytania <<<
Jeśli nie zostało inaczej ustalone, to nie pomagam poprzez e-mail, GG i PM.
 
 
Jellyeater 
Ten, co lubi kisiel



Wiek: 29
Dołączył: 17 Kwi 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 03 Sty, 2005 11:27   

Samo się powinno włączyć po nagraniu driverów do kontorlera dysku (są razem ze sterami do płyty). A jeżeli nie to w menadżerze urządzeń masz zakładkę kontrolery IDE/ATAPI. Dalej nie powiem, bo dla każdysch sterów po kliknięciu pokazuje się co innego.
_________________
Z tym cudem to się debil przeliczył. Aczkolwiek to co się dzieje to też w sumie jakiś tam cud.
 
 
 
Marsix 
Swój


Dołączył: 10 Lis 2004
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 03 Sty, 2005 16:37   

Ok dzięki za odpowiedzi :-) :] Wszystkim
a wszczególności ( Fred000 )

Niestety Pomógł tylko Format
 
 
 
fred 
Pogromca mitów



Dołączył: 28 Maj 2003
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 03 Sty, 2005 16:46   

Marsix napisał/a:
Ok dzięki za odpowiedzi :-) :] Wszystkim
a wszczególności ( Fred000 )

W koncu po to jest to forum :)

Cytat:
Niestety Pomógł tylko Format

Niestety tak juz jest, ale przynajmniej masz juz porzadek w windzie :)
_________________
Prawo Murphy'ego -> Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Przemyślenia własne -> Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił.



>>> Jak mądrze zadawać pytania <<<
Jeśli nie zostało inaczej ustalone, to nie pomagam poprzez e-mail, GG i PM.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | lightWGK template created by joli 
This website hosting thecamels.org