Wysłany: Czw 05 Gru, 2002 19:31 Chłodzenie a temperatura
Mam pytanie. Ile może mi spaść temperatura procesora (Athlon 1800+ na A7V333) jeżeli potraktuje go Vulcano 7+? Teraz mam CoolerMaster CP5-6J11C i temperatura wynosi 55-65 C. Czy warto zmieniać? I czy opłaci mi się zakładać wiatrak z tyłu obudowy (dużo to da?)?
Gość
Wysłany: Czw 05 Gru, 2002 20:49 temperatura
Jeżeli zamontujesz fan z tyłu obudowy(kierunek fana na zewnątrz)temperatura spadnie od 5 do 10 stopni.
hektor 2002 Gość
Wysłany: Czw 05 Gru, 2002 21:04
Pytanie do Kamila (autora) widze ze masz Athlona 1.8 i ASUS A7V333. WIec mam pyt. jaką masz do tego grafike i w ogole jak ci ten sprzecik chodzi ,moze jakies wyniki w 3Dmarku i recenzje z gier. Bo chce dokladnie taki zlozyc , dlatego sie interesuje. Prosze o pilną odp!!! Pozdro
daruj sobie Volcano 7 i wogóle wszystko co nazywa się ThermalTake - sprzęt przepłacony jak programy Micro$oftu i głośny jak ruskie samoloty; lepiej kupić Zalmana CNPS6000Cu - podobna wydajność, a ciszej pracuje (i możesz wymienić wiatrak na praktycznie każdy inny - ja mam 120mm CFM 111 zwolniony o 50% czyli mam około 55CFM - nie słychać wcale, a działa jak trzeba)
Kamil Gość
Wysłany: Czw 05 Gru, 2002 21:35
hektor 2002--
Mam Radeona 8500(Pro). Testy w 3D Mark 2001SE dają około 7500 (standardowe ustawienia) punktów. A tak wogóle to nie ma na co narzekać przy tej konfiguracji. Stabilne, szybkie:), a napewno warte swojej ceny.
Gość
Wysłany: Pią 06 Gru, 2002 21:38
a co powiecie na Cooler FalconRock II 5F271B1L3 ?:)) warto ?
Mam procesor Intel Celeron 2.66Ghz (i w tylu pracuje) ze standardowym wentylatorem (chyba, sprzęt używany nabyłem). I moje pytanie takie w jakiej temperaturze procesor może pracować bez ryzyka awarii (sprzęt ma starczyć jeszcze na kilka lat).
Bez smart fana temperatura się utrzymuje w ok. 40C, jednak jest dosyć hałaśliwy wtedy (ok. 2550 obrotów/min). Gdy jednak włączę smartfana do 50C, to komputer jest praktycznie bezgłośny (ok. 1220 obrotów/min).
Czy to drugie rozwiązanie jest bezpieczne i na ile poprawnie komputer robi te pomiary?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum